Blogs

Rust nemen of echt stil worden? 

We hebben allemaal zo nu en dan behoefte aan rust. En dus boek je een vakantie of ga je een dagje uitwaaien op het strand. Toch komt dan vaak al gauw de onrust weer om de hoek kijken. Laat een fles met water je vandaag iets moois leren. Want je hebt stilstand nodig om écht tot rust te komen. 

Een fles met water en zand staat symbool voor ons leven. Als je hem heen en weer schudt, wordt het water troebel en kun je er moeilijk doorheen kijken. Zo is het ook met ons leven: als we rennen en jagen en tegen van alles aanbotsen, klotst het water heen en weer en wordt het zicht troebel. Helder zicht op het werkelijke leven is dan moeilijk. Je kunt een boswandeling maken om je hoofd leeg te krijgen, maar durf je ook langer stil te staan om de onrust in je leven echt een plek te geven?

Als je langer stil bent, kun je worden geconfronteerd met een onrustig of angstig gevoel. Doordat er van alles in je hart omhoog komt. Het is verleidelijk om de stilte dan te ontvluchten, maar dan mis je wel iets. Als je met de vragen uit je eigen hart aan de slag gaat, kun je meer ontdekken over begrippen als acceptatie, loslaten en overgave.

Nu kun je hierover allerlei zelfhulpboeken aanschaffen, maar de les van de fles is eenvoudiger: als je een fles met zand gewoon stil op tafel neerzet, zal het zand zakken en wordt het water weer helder. Een reminder om soms écht even te stoppen in plaats van steeds maar door te gaan.

Dit heb je nodig:

  • Een glazen fles met dop
  • Een schep aarde uit de tuin of de zandbak
  • Een trechter of een leeg koffiefilterzakje

Dit moet je doen:

Doe het zand in de fles, bijvoorbeeld met een trechter, of een koffiefilterzakje waar aan de onderkant een stukje van afgeknipt is. Vul de fles daarna met water.

En dan… Wees stil en heb geduld

Je zult zien dat na een uur het water in de fles al vrij helder is. Maar echt brandschoon water krijg je pas na een aantal dagen! Je kunt de fles op je bureau naast je laptop zetten als geheugensteun voor stilstand in je leven.

De magie van matcha!

Het hart van ieder Super Foodies product is het superfood: Matcha, de meest verfijnde, oudste en zeldzaamste theesoort uit Japan. Matcha is superfood in het kwadraat. Het bevat zoveel goeds voor onze huid, onze vitaliteit en onze gezondheid. Er bestaan weinig andere superfoods dat het beter doet dan Matcha.

De gezondheidsvoordelen van Matcha overtreffen vele malen die van normale groene thee omdat je hier niet alleen het aftreksel drinkt, maar het hele blad met alle nutriënten consumeert. Daarom is Matcha hét superfood bij uitstek.

1 gram Matcha thee bevat: 

  • 6 maal meer antioxidanten dan goji bessen
  • 7 maal meer antioxidanten dan donkere chocolade
  • 15 maal meer antioxidanten dan granaatappel
  • 17 maal meer antioxidanten dan bosbessen
  • 26 maal meer antioxidanten dan açai bessen
  • 50 maal meer antioxidanten dan broccoli


Naast antioxidanten is Matcha rijk aan proteïnen en die zijn weer goed voor de opbouw van ons haar. L-theanine is de meest opmerkelijke en heeft een rustgevend effect op de geest. Vanwege de kalmerende werking van L-theanine, in combinatie met de alert makende werking van cafeïne, is Matcha de ideale ‘meditatiethee’.

De Oolaboo Super foodies Ceremonial Tranquil Tea is een uiterst verfijnde, kalmerende en bovenal gezonde thee. Het is de superheld onder de groene theesoorten: Matcha. Deze unieke, crèmige, voedzame en betoverende groene thee doet aan veel dingen denken, maar in eerste instantie aan versheid, zuiverheid en helderheid. De thee laat je nieuwe aroma’s, emoties en bijzondere momenten ervaren.

Skin rebirth 

Kort gezegd is Skin Rebirth een zeer uniek programma, dat is gebaseerd op cellulaire huidverbetering in zowel de opperhuid, alsook in de lederhuid (daar waar juist alle anti-aging processen plaatsvinden). In tegenstelling tot andere cosmetica pakt Skin Rebirth niet alleen het verschijnsel aan maar pakt het probleem bij de bron aan met 3 zeer innovatieve ingrediënten: Glutaprol, OligoHyaferre en Salmin.

Het Skin Rebirth 4 phase concentrated Cellular program bestaat uit vier fasen.

fase 1: reinigen, met een AHA cleanser om een diep reinigende en egaliserende werking te creëren.

fase 2: herstellen/vernieuwen, met de Cell Renewer die zich volledig richt op het vernieuwen van de verschillende anti-aging huidprocessen.

fase 3: hydrateren, met de Infuser vol met verschillende soorten hyaluronzuur om de huid op te vullen van binnenuit.

fase 4: beschermen, met de Resurfacer voor een herstel van de huidbarrière en biedt een natuurlijke zonnebescherming voor de huid.

Wat zijn de actieve ingrediënten van het programma?

Het bevat drie nieuwe en innovatieve ingrediënten, waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is.

Glutaprol stimuleert de collageensynthese, versterkt zelfs de collageenvezels en heeft een significant effect op zowel de omvang als de diepte van de rimpels.

OligoHyaferre verhoogt de productie van collageen, elastine en andere componenten van de huid. Het draagt bij aan het herstel van de basisstructuur van de huid en voorkomt tevens het afbraakproces van collageen in de huid.

Salmin verwijdert dode huidcellen zonder de levende huidcellen aan te tasten, waardoor de huid dagelijks wordt geëgaliseerd. Het vermindert de aanwezigheid van sebum, ontstekingen en comedonen. Hydrateert de huid, verfijnt de poriën en zorgt voor een stralende, frisse en egale huid.

Deze Medic Ceremony is een behandeling die de huid in 75 minuten volledig aan het werk zet. Beginnende met een heerlijk handwasritueel en een zeer intensieve fruitzuur reiniging wordt de behandeling vervolgd met een intensieve peeling. Een huidverzachtende en verjongende Skin Rebirth Micro Acid Derma Peel wordt in twee fasen op uw huid aangebracht.

De eerste fase bevat een peeling 5 met verschillende korreltjes in verschillende groottes en hardheden. Dit samen met een combinatie van hoogwaardige en actieve ingrediënten worden de dode huidcellen verwijderd zoals je gewend bent met een microdermabrasie apparaat te verkrijgen.

De tweede fase, op basis van 3 zeer intensieve zuren, zoals melkzuur, appelzuur en glycolzuur, zorgen voor een direct zichtbare vermindering van de lijntjes, pigmentvlekjes, littekens en oneffenheden op het gelaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat de actieve ingrediënten van het Skin Rebirth programma naar de juiste plek in de huid worden getransporteerd.